Aanbod vastgoed Florida

Florida behoort tot de meest populaire toeristische bestemmingen. Als je kijkt naar de statistieken dan zie je indrukwekkende cijfers. Florida wordt jaarlijks door meer dan 100 miljoen mensen bezocht en de afgelopen jaren wordt er record op record verbroken. De grote publiekstrekker is Orlando dat dankzij de vele pretparken goed is voor jaarlijks meer dan vijftig miljoen bezoekers. De badplaatsen vormen de tweede grote toeristenmagneet. Vooral in het winterseizoen vertoeven toeristen massaal aan de kustgebieden van Florida.


Miami
De stad Miami ligt in het zuidoostelijk deel van Florida in Miami-Dade County. De stad is gesitueerd tussen de Florida Everglades en de Atlantische Oceaan. Voor de meeste mensen is Miami ook de bekendste stad van de staat Florida, maar ze is niet de hoofdstad en ook niet de grootste stad. Het leuke aan de stad Miami is het multiculturele aspect. Naast dat het een stad in de Verenigde Staten is zijn er ook veel Caribische invloeden door de vele migranten die hier zijn neergestreken. Ook biedt Miami een uitstekende basis voor een verblijf in Florida. Vanuit deze plaats kun je uitstappen doen naar de Everglades, de grote pretparken en natuurlijk ook naar Miami beach. Ook is de stad zeer goed bereikbaar door de internationale luchthaven van Miami. Naast de gunstige ligging en het mooie weer kunnen ook sportliefhebbers hun hart ophalen in deze stad. Miami herbergt een aantal sportteams uit de grote Amerikaanse competities. Zo hebben de Miami Dolphins, die uitkomen in de NFL, hier hun thuisbasis. NBA team Miami Heat speelt hier ook zijn thuiswedstrijden, evenals de Miami Marlins die hier hun honkbalwedstrijden spelen. Als kers op de taart wordt hier ook de jaarlijkse Orange Bowl georganiseerd, dat wordt beschouwd als het belangrijkste jaarlijks terugkerend sportevenement in de Verenigde Staten.

Miami Beach
Veel toeristen die Miami bezoeken zullen vooral te vinden zijn op Miami Beach. Dit is een schiereiland dat te vinden is ten oosten van de stad Miami en ligt pal aan de Atlantische Oceaan. Miami Beach is ingericht om het mensen na hun zin te maken. Hier vind je bijvoorbeeld de “Amerikaanse Rivièra”, een lang kunstmatig aangelegd strand waar het goed toeven is. Net als voor de stad Miami, geldt ook hier dat Miami Beach een smeltkroes is van Amerikaanse en Caribische culturen. Zo leeft er in Miami Beach een grote gemeenschap van Cubaanse vluchtelingen. Aan de stranden van Miami Beach vind je een aantal grote luxehotels, maar vooral de hotels in art deco stijl maken deze plaats zo karakteristiek. Miami Beach is ook al jaren een geliefde locatie voor films en series. Zo werd hier al in de jaren 80 van de vorige eeuw de hitserie Miami Vice opgenomen. Het uitgaansleven in Miami Beach is beroemd en berucht. Wanneer je de straat Ocean Drive bezoekt kun je genieten van dit uitgaansleven en tegelijkertijd ook van de prachtige gebouwen in art deco stijl. Ook vind je hier Casa Casuarina, het gebouw dat beter bekendstaat onder de naam Versace Mansion. Het huis is eigenlijk een soort mini paleis waar de beroemde modeontwerper vanaf 1992 tot aan zijn dood in 1997 leefde. Tegenwoordig kun je ook overnachten in het huis, want het is een hotel sinds 1999.


Daytona Beach
Daytona is een begrip bij liefhebbers van de motorsport. En dan voornamelijk op het gebied van autoracen. Het staat dan ook wel bekend als ‘World Center of Racing’. De Daytona speedway is dan ook een van de trekpleisters die hier te vinden is; misschien zelfs wel de belangrijkste trekpleister. Het hele jaar door vinden hier race-evenementen plaats die altijd druk bezocht zijn. Dat auto en Daytona onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn kom je ook weer tegen op de stranden. Zo zijn er stranden van Daytona toegankelijk voor auto’s. Dat maakt het een aparte ervaring. Als we het dan toch over stranden hebben, hebben we het meteen ook over een andere belangrijke bezienswaardigheid in Daytona. Je kunt er namelijk prima aan het strand vertoeven. Het beste doe je dat op Daytona Beach Boardwalk. Het is een gezellige lange boulevard met aan de ene kant het strand en aan de andere kant gezellige eettentjes, bars, winkeltjes, souvenirwinkeltjes, kermisattracties en speelhallen. Zeker op zaterdagavond is een bezoek aan deze boulevard de moeite waard, omdat er dan ook een grote vuurwerkshow plaatsvindt. Ook zijn er nog een aantal interessante musea, zoals het museum van kunst en wetenschap. Meerdere galerieën vormen dit museum en in het Root Family Museum vind je allerlei Americana gerelateerde voorwerpen, waaronder een grote collectie Coca-Cola. Voor bezinning kun je in deze autostad een bezoek brengen aan Daytona Beach Drive-In Christian Church. Het bijzondere aan deze kerk is dat het een drive-in-kerk is.

Fort Myers
In het jaar 1886 werd de stad Fort Myers gesticht. Deze plaats is te vinden in het zuidwesten van Florida, aan de Golf van Mexico. De stad wordt ook wel de toegangspoort tot het zuidwestelijk deel van Florida genoemd. Een van de bijzondere bezienswaardigheden die je hier kunt bewonderen zijn de winterverblijven van Thomas Edison en Henry Ford. De belangrijkste attractie zijn echter de mangrovebossen die hier aan de kust te vinden zijn en een grote schare toeristen aantrekken. Daarnaast kun je onder meer ook nog naar het ‘Calusa Nature Center and Planetarium’, het City of Palms Park, de Edison Mall, het Fort Myers Downtown Commercial District en het IMAG History & Science Center. Zeker in combinatie met een bezoek aan de mangrovebossen en enkele bezienswaardigheden in de stad heb je een leuke dag in Fort Myers.

Naples
Aan de westkust van Florida ligt Naples. Een stadje dat niet altijd als eerste bij je bovenkomt tijdens je bezoek aan Florida, maar dat is wat ons betreft onterecht. Alleen al wanneer je verblijft in Miami en een uitstap naar deze stad wil maken is de hele route ernaartoe al de moeite waard. Zo rijd je op je weg richting Naples dwars door de Everglades. Wat Naples ook zo de moeite waard maakt zijn de Marco Islands. In totaal gaat het hier om zo’n 10.000 kleine eilandjes die vooral bestaan uit mangrovebossen. Een erg uniek natuurverschijnsel dat mooi in contrast staat met het vasteland van Naples, waar je heerlijk kunt genieten van hagelwitte stranden met palmbomen. De natuur staat hier duidelijk centraal en dat is ook te merken aan de activiteiten die worden geboden. Zo kun je hier wilde dolfijnen spotten of een rondtocht maken langs de eilandjes. Het is ook leuk om met een kajak tussen de mangrovebossen te varen. Zeker onder begeleiding van een gids krijg je dan ook veel informatie over dit unieke natuurgebied.


Kissimmee
Het fijne van de Kissimmee is dat het slechts op een steenworp afstand van Orlando ligt. Veel toeristen kiezen er dan ook voor om de accommodatie in deze stad te boeken. Dat heeft vooral er mee te maken dat de hotels en motels hier wat gunstigere prijzen hanteren. Alleen al om deze reden mag Kissimmee niet ontbreken in ons overzicht. De stad is dan ook vooral een plek om te overnachten voor je uitstappen naar Orlando. Toch is de historische binnenstad zeker de moeite van een bezoekje waard. Je vindt hier leuke winkeltjes en de gebouwen doen je terugdenken aan 100 jaar geleden. De stad heeft niet heel veel bijzonders te bieden, maar dat is ook niet nodig met het vele trekpleisters bevattende Orlando in de nabijheid.

Tampa
Aan de westkust van Florida vinden we het plaatsje Tampa. Wellicht dat je de naam Tampa Bay wel een belletje doet rinkelen. Dit is dan ook de baai waar de stad aan te vinden is. De stad is gekend om zijn aangename leefklimaat. Wat erg leuk is om hier te bezoeken is het Florida-aquarium. Het gaat te ver om hier een vergelijking te trekken met Sea World Orlando, maar een bezoek aan het aquarium is zeker de moeite waard. En als je dan toch bezig bent om de wezens uit het dierenrijk te bewonderen kun je ook nog een bezoek brengen aan Bush Gardens. Deze dierentuin staat bekend als een van de beste van de Verenigde Staten. Het park opende in 1959 haar deuren en naast dat je die hier de dieren kunt bewonderen zijn er ook een aantal leuke pretparkattracties die je bij parken in deze regio mag verwachten. In het oude centrum van de stad vind je gebouwen die dateren uit de tweede helft van de 19e eeuw. Bezoek ook zeker de Cubaanse wijk Ybor City. Deze wijk geldt als een van de mooiste plekjes van Tampa. Ook vind je in het historische centrum nog een aantal musea.

Vero Beach
Aan de oostkust van Florida ligt het plaatsje Vero Beach. De belangrijkste reden dat toeristen deze plaats aandoen zijn de stranden. Wat betreft andere bezienswaardigheden en trekpleisters heeft Vero Beach niet heel veel bijzonders te bieden. Je vindt er veel hotels en het is daardoor een uitstekende plek voor een verblijf in Florida. Omdat de regio verder niet zo bijzonder is als bijvoorbeeld Miami zijn de prijzen die hier worden gehanteerd een stuk aantrekkelijker. Vanuit deze locatie zijn andere plekken dan wel weer goed bereikbaar. Als je toch nog iets zou willen zien wat interessant is in Vero Beach, naast de stranden, kom je bij plekken als Vero Train Station en Dodgertown.


Orlando
Orlando is de derde stad van de staat Florida. Deze stad is vooral geliefd bij toeristen door een aantal grote trekpleisters in de directe omgeving van Orlando. Zo vind je hier Sea World Orlando, een groot park dat is opgedeeld in twee delen. Zo heb je het deel waar de dieren zich bevinden en je hebt een groot attractiepark. In het dierengedeelte worden een aantal grote shows opgevoerd. Zeker de show met de orka’s spreekt de bezoekers tot de verbeelding. In het hoogseizoen wordt er ook educatieve show gegeven waarin trainers uitleg geven over hoe ze werken met de orka’s. Dit alles natuurlijk omlijst met een aantal demonstraties. Naast de shows met orka’s zijn er ook shows met tuimelaardolfijnen, Indische grienden en tropische vogels. Ook de clown show met zeeleeuwen en otters mag je zeker niet missen. Samen met het attractiepark krijg je als bezoeker een mooie mix van voorlichting en amusement.
Als we het dan toch over amusement hebben, dan mogen we het “Walt Disney World resort” zeker niet overslaan. Dit is namelijk het grootste attractiepark in de Verenigde Staten. Eigenlijk bestaat het resort uit vier pretparken. Zo zijn er twee waterpretparken en ook nog twee entertainmentgebieden. In totaal zijn er ook nog eens 28 hotels en resorts te vinden. Dit park is dan ook uitermate geschikt voor gezinnen met jonge kinderen om een aantal dagen te verblijven. Naast de pretparken en waterparken kan er ook gesport worden, want er is een groot sportcomplex aanwezig. Een bezoek aan het “Walt Disney World resort” is werkelijk een sprookje en een ontsnapping aan de dagelijkse realiteit.
Het derde themapark dat te vinden is Orlando is het “Universal Orlando resort”. Ook dit resort bestaat uit meerdere attractieparken en uitgaansgelegenheden. Zo zijn er twee themaparken, Universal Studios Florida en Universal Island of Adventures. Het zal nogal duidelijk zijn dat de thema’s in dit park te maken hebben met film.
Kortom, genoeg redenen waarom Orlando bezocht moet worden wanneer je in Florida bent.

Fort Lauderdale
Een kleine 40 kilometer ten noorden van Miami ligt Fort Lauderdale. Deze stad wordt ook wel het Venetië van Florida genoemd. Een naam die ze te danken heeft aan de vele waterwegen die door de stad lopen. Bovendien staan deze kanalen ook in verbinding met de Atlantische Oceaan. De stad is ook een populaire vakantiebestemming vanwege het aangename weer en de vele zonuren. Naast dat het hier goed toeven is wat betreft zon, zee en strand, is het ook een uitstekende plek om een stapje in de wereld te zetten. Er zijn veel bars, clubs en restaurants te vinden die grenzen aan het wel 11 km lange strand. Vele cruiseschepen doen de stad ook aan. Voor een fijne zon-, zee- en strandvakantie in Florida is Fort Lauderdale een uitstekende keuze. Naast de hier al eerdergenoemde faciliteiten wat betreft uitgaan en ontspanning kun je er ook uitstekend winkelen.

Marco Island
We hadden al vermeld bij Naples dat Marco Island een belangrijke reden is om dit stukje van Florida te verkennen. Er wordt wel gesproken van Marco Island, maar eigenlijk zijn het vele kleine micro-eilandjes die het grote Marco Island vormen. In de regio staat het eiland ook wel bekend onder de naam “Ten Thousand Islands”. In totaal vind je hier een kilometer of 10 aan witte zandstranden, enkele natuurreservaten en moerassen. Al deze eilandjes staan met elkaar in verbinding via verschillende waterwegen die in totaal een lengte van 160 kilometer hebben. Ook vind je op een van de eilanden de plaats Marco Island. Als bezienswaardigheden zijn de stranden erg populair, maar ook de mangrovebossen en andere prachtige natuur. Naast de boottochten die je langs de eilandjes brengen zijn er ook nog andere vormen van watersport mogelijk in deze regio. Zo vind je hier ook veel liefhebbers van waterskiën, surfen, duiken, vissen en kanoën. Al met al is Marco Island zeer de moeite waard en een mooie plek om een uniek stukje Florida te verkennen.

Jacksonville
Veel mensen denken dat Miami de grootste stad van Florida is, maar niets is minder waar. Deze eer valt namelijk aan Jacksonville. De stad is te vinden in het noordoosten van Florida. De naam heeft de stad te danken aan generaal Andrew Jackson, de eerste gouverneur van deze regio. Een van de redenen om deze stad te bezoeken is de lange geschiedenis die hier terug te vinden is. Zo koloniseerden de Spanjaarden dit gebied al in 1513. Daarvoor woonde hier de Ticucam-indianen. Een lange geschiedenis dus die al begon lang voordat wij hier in Europa een notie hadden van het bestaan van de huidige Verenigde Staten. Een van de belangrijkste andere trekpleisters, naast de interessante geschiedenis en de sporen daarvan, is het feit dat hier zo’n 30 km aan stranden liggen aan de Atlantische Oceaan. En als je er dan toch bent is het zeker de moeite waard om de dierentuin ‘Jacksonville Zoological Park’ te bezoeken. Deze dierentuin heeft prachtige tuinen en natuurlijk een rijkelijke collectie aan dieren. Een uitstapje dat de moeite waard is voor het hele gezin. In tegenstelling tot andere attracties in Florida heeft deze dierentuin ook nog redelijk schappelijke prijzen. Andere leuke bezienswaardigheden zijn onder andere het Cummer Gallery of Art, het Museum of Science and History en Fort Caroline National Memorial.

Cocoa Beach
Midden in Florida, aan de Oostkust, ligt Cocoa Beach. Het is een klein stadje dat vooral bekend staat als een surfparadijs. Hoewel het aantal inwoners van origine maar klein is strijken er jaarlijks letterlijk miljoenen surfers neer. Natuurlijk komen zij genieten van de uitstekende wateromstandigheden die het surfen hier zo populair maken. Ook worden er speciale surffestivals georganiseerd. Toch is dit niet de hoofdreden waarom Cocoa Beach zo populair is bij toeristen die Florida aandoen. Dit komt vooral door de in de nabijheid aanwezige ‘Kennedy Spacecenter’. Op deze plek vertrekken alle bemande ruimtevluchten sinds 1968, die vanaf de Verenigde Staten gelanceerd worden. In dit centrum is ook een groot ‘visitor complex’ te vinden waar bezoekers van alles komen te weten over de Amerikaanse ruimtevaartgeschiedenis. Ze trekken hier van alles uit de kast; zo kun je meegenomen worden in een prachtige reis in het universum in een van de IMAX-bioscopen. Daarnaast kun je replica’s van oude ruimtevoertuigen zien en natuurlijk een spaceshuttle bewonderen. Een bezoek aan dit Kennedy Space Center is een onvergetelijke gebeurtenis voor jong en oud.


Gainesville
De universiteitsstad Gainesville ligt centraal in het noorden van Florida. De universiteit genaamd Universirty of Florida is de op twee na grootste universiteit van de Verenigde Staten. Zeker studenten die interesse hebben voor natuurwetenschappen en technologie zitten hier goed. De opleidingen omtrent deze vakgebieden staan hoog aangeschreven bij deze universiteit. Dit geeft al aan dat Gainesville een gezellige universiteitsstad is waar veel jonge mensen wonen. Sinds 2003 staat de stad ook bekend om zijn marihuanacultuur en een levendige muziekscene. Enkele bezienswaardigheden die hier te vinden zijn, zijn Newmans Lake, Streetwater Wetlands Park, Lake Alice, Civic Media Center en het Florida Museum of National History. Al met al hele leuke plaats in Florida om te bezoeken. Naast dat de stad tal van leuke uitgaansgelegenheden heeft en interessante bezienswaardigheden, is ook het gebied rond de stad erg mooi en de moeite van het bezoeken waard.


Saint Petersburg
aan de golf van Mexico ligt de stad Saint Petersburg. Deze vrij grote stad die zijn bekendheid onder toeristen vooral te danken heeft aan het ’Salvador Dali Museum’. Sint Petersburg mag dan wel de Hermitage hebben, maar Saint Petersburg heeft het Dali museum. Dit museum werd opgericht in 1971 en is sinds die periode twee keer uitgebreid en opgeknapt. De werken van de beroemde Catalaanse schilder Salvador Dalí staan centraal in dit museum. De collectie is opgebouwd uit de basis van de privécollectie van het echtpaar Reynold en Eleanor Morse. Het museum kan zelfs op waardering vanuit het Spaanse Catalonië rekenen. De huidige collectie is de op een na grootste ter wereld en dan zeker voor liefhebbers van surrealistische kunst een absolute aanrader.


Pensacola
Helemaal in het noordwesten van de staat Florida ligt de stad Pensacola. De stad was de eerste Europese nederzetting in de huidige Verenigde Staten. De koloniale geschiedenis loopt hier dan ook lang terug. Enkele van de bezienswaardigheden die hier zeer de moeite van een bezoek waard zijn, zijn het ‘T. T. Wentworth Jr. Florida State Museum’ waar je meer te weten komt over de roerende geschiedenis van deze stad. Ook de in het prachtige gebouw ondergebrachte ‘U.S. Customs House and Post Office’ en het ‘National Naval Aviation Museum’ zijn absolute noemenswaardige bezienswaardigheden. Dit laatste museum ziet er echt spectaculair uit en vertelt je veel over de luchtvaart, en dan met name de militaire luchtvaart. Het museum bestaat sinds 1962 en heeft door jaren heen nog een aantal uitbreidingen gehad. Je komt er van alles te weten over militaire luchtvaart en dit alles wordt dan ook opgesierd met militaire vliegtuigen. Dat ziet er erg spectaculair uit en is daarmee een leuke plek voor zowel jong als oud. De verzameling militaire die vliegtuigen is werkelijk waar onnoemelijk groot. Al met al is Pensacola een stad waar je makkelijk een dag kunt verblijven en allerlei leuke dingen kunt zien en doen.


Key West
De plaats Key West ligt helemaal in het zuiden van Florida. Het is zelfs meest zuidelijke punt van de Verenigde Staten dat behoort tot het Amerikaanse continent. Key West maakt deel uit van een groepje kleinere eilanden genaamd de Keys. Wat je opvalt wanneer je voet aan wal zet op Key West is de ongedwongen sfeer. Het doet wat hippie-achtig aan en dat is ook de reden dat zowel in het verleden als het heden veel artistieke personen, zoals kunstenaars en schrijvers, residentie hadden op dit eiland. De grote diversiteit aan personen en culturen vind je dan ook weer terug in de bouwstijl van de huizen. Op Key West zijn ook een aantal bezienswaardigheden. Zo is het nationale park “Dry Tortugas National Park” zeker de moeite van een bezoek waard. In een gebied van zeven eilanden vind je prachtige koraalriffen en adembenemende flora en fauna.
Als je geluk hebt kun je zien hoe de zeeschildpadden hun eieren ergens leggen op een strand. In het geval dat je lekker drankje wil nuttigen met een hapje dan doe je dat best op één van de terrassen die te vinden zijn aan “Sunset Pier”. Als je van vlinders houdt moet je zeker een bezoek brengen aan Key West Butterfly and Nature Conservatory. Sinds 1983 bezoeken ook veel toeristen een boei die het meest zuidelijke punt van de Verenigde Staten van het Amerikaanse continent markeert. Deze boei ligt slechts 145 km van Cuba verwijderd. Ook zijn er vele cruiseschepen die het eiland aan doen. De één is nog mooier dan de ander. Alleen al het bewonderen van deze grote passagiersschepen is een belevenis, laat staan als je hier opstapt voor een Caraïbische cruise.


Boca Raton
In het zuiden van Florida ligt Boca Raton. Dit is een leuke badplaats waar wel enkele dingen te doen en te zien zijn. Zo kunnen gezinnen met nog hele kleine kinderen hier bijvoorbeeld naar Sugar Sandpark. Deze plek heeft tal van speeltuigen en andere attracties voor kleine kinderen. Op deze manier hebben je kinderen gegarandeerd plezier tegen een beperkt budget. Wanneer je wat meer wil weten over de flora en fauna van Boca Raton is Gumbo Limbo Nature Center een leuke plek om naartoe te gaan. Hier worden onder andere zeeschildpadden opgevangen en je kunt veel leren over deze dieren. Er is een leuke boardwalk die je langs de leukste plekjes brengt van dit educatieve centrum. Vergeet ook zeker de vlindertuin niet over te slaan. Voor de wat meer actievelingen is Boca Raton ook zeker interessant. Die kunnen namelijk kennismaken met een nieuwe watersport, althans nog niet zo oud. Hier maak je kennis met de wereld van het Flyboarding. Je wordt met je voeten aan een stellage gegespt die weer met een slang na een jetski loopt. Wanneer de bestuurder van de jetski gas geeft, loopt er water via de slang naar het voetstuk, waardoor je als waren als een raket naar boven wordt gestuwd. Dit zijn slechts enkele plekken en activiteiten die je kunt doen in Boca Raton.


Fort Pierce
Nog net in het zuiden van Florida aan de Atlantische kust ligt het plaatsje Fort Pierce. Deze stad is vooral badplaats met veel hotels een aantal stranden. Daarmee is het een uitstekende plek voor een verblijf in Florida; in tegenstelling tot de bekendere plaatsen als Miami is Fort Pierce wat beter betaalbaar en krijg je meer waar voor je geld. Toch heeft de stad ook nog een aantal bezienswaardigheden en mogelijkheden om activiteiten te nemen. Zo is een bezoek aan het Navy Seal museum zeer interessant. Bezoekers maken kennis met het materiaal dat de bekende commandogroep gebruikt, maar ook kun je zien op welke plaatsen ze allemaal zijn ingezet. Al met al een indrukwekkend en leerzaam geheel. In de regio worden ook veel fruitsoorten verbouwd. Een leuke gelegenheid om wat meer met deze vorm van tuinbouw kennis te maken is door een bezoek te brengen aan ‘Al’s Family Farm’. Vergeet ook zeker niet te proeven van de lekkere perziken sinaasappels en grapefruits die hier worden verbouwd. Ook zijn er in en rond Fort Pierce nog een aantal leuke parken te bezoeken en een aantal andere bezienswaardigheden.


West Palm Beach
In het zuidelijk deel van Florida ligt de plaats West Palm Beach. Een plaats die al langer mag rekenen op toeristen. Dat heeft ze mede te danken door het nabije aanwezigheid van het vliegveld, waardoor de stad wat betreft bereikbaarheid voor de hand liggend is. Daarnaast is het een leuke stad waar veel te doen is. Zo heb je in het centrum Çity Place, een plaats met terrassen en winkeltjes waar het goed toeven is. Als je graag een lekkere maaltijd vers uit de zee gevangen vis wil eten, dan zijn hier wel de juiste restaurants te vinden. Liefhebbers van dieren kunnen dan weer naar McCarthy’s Wildlife Sanctuary. Deze dierenopvang heeft naast dieren afkomstig uit de regio ook een aantal dieren die in privéhanden waren. Zo heb je hier een prachtige witte tijger en kun je zien dat het hier hier een goed onderkomen konden hebben. Een ander bijkomend voordeel naast de dieren is dat je ook uitleg krijgt over de dieren.
Het bekendste park is dan weer Okeeheelee Park. De focus van het park ligt vooral op de conservatie van het ecosysteem waarom Florida zo bekend is. Dit alles wordt gecombineerd met ontspanning, zo kun je er ook een balletje slaan of lekker picknicken. Ook is er nog een natuuropvangcentrum waar je kennis kunt maken met de lokale fauna. Naast dat het hier goed toeven is, is het ook zeer educatief en daardoor interessant voor kinderen. Liefhebbers van beeldende kunst komen dat hier al op straat tegen. Een mooi voorbeeld daarvan zijn de beeldentuinen genaamd Ann Norton Sculpture Gardens. De sculpturen zijn hier prachtig in een groene omgeving gesitueerd.


St. Augustine
In het noorden van Florida aan de westkust ligt de plaats St. Augustine. Net als wel meer plaatsen in het noorden van Florida heeft ook deze stad al relatief lange geschiedenis. Zo kwamen hier al kolonisten in de eerste helft van de zestiende eeuw. De stad werd gesticht in 1565. Leuke locaties in de stad zijn bijvoorbeeld de oude gevangenis, Castillo de San Marcos en Fort Mose Historic State Park. Dit laatste park ligt net buiten de stad en hier kun je dan weer kennismaken met de prachtige moerasgebieden die in de nabijheid liggen.
De plaats staat bekend om de meest enge spookverhalen. Het zou hier redelijk spoken en je moet dan ook zeker als je hier bent een tour maken die je langs de meest spookachtige locaties brengt. Enkele van de beste spooktours zijn de ‘Secrets of St Augustine Ghost Tours’ en de ‘Haunted Trolley Tour of St Augustine’. Een spookexcursie is natuurlijk het leukst als het donker is. Een ander leuk element aan St. Augustine zijn de mogelijkheden die er op het water worden geboden. We hadden het al even over de spooklocaties. Als je hiervan houdt kun je bijvoorbeeld ook naar de BYOB Ghost Boat. Daarnaast zijn er ook rondvaarten waarbij je dolfijnen en wellicht ook walvissen kunt spotten. Een andere leuke uitstap is een excursie op een Airboat.


Clearwater
Aan de Oostkust van Florida ligt de plaats Clearwater. Deze stad aan de Golf van Mexico staat bekend als badplaats. Zo zijn er dan ook voldoende grote stranden en hotels aanwezig om hier een paar dagen te verblijven. Ook hier aan het strand zijn er excursies waar je dolfijnen kunt spotten. Ook kun je dolfijnen bewonderen in het Clearwater Marine Aquarium. Naast de dolfijnen, die wel de hoofdmoot vormen, zijn je er ook zeewezens te vinden zoals vissen en zeeschildpadden. De stranden zijn ruim en breed, waardoor je niet snel het gevoel hebt dat het er enorm druk is. Een andere leuke activiteit die je kunt ondernemen is door plaats te nemen in een vliegsimulator met het bedieningspaneel van een Boeing 737. Door de bewegingen vanuit de cockpit en de beelden die geprojecteerd worden heb je echt het gevoel dat je achter de knuppel van een Boeing zit. Mocht dit niet genoeg zijn en je wil liever wat meer snelheid ervaren dan kun je ook plaatsnemen in een simulator van een F-16. Verder staat de streek ook bekend om uitstekende wijnen. Het is dus ook mogelijk om een van de wijnboerderijen te bezoeken en een rondleiding te krijgen en afsluitend de wijn te proeven. Liefhebbers van zeevissen kunnen eens proberen om een grote marlijn of tonijn aan de haak te slaan door een trip te maken met een diepzeevisboot . De kapitein kent de beste plekken waardoor je kans op het vangen van een dikke vis aanzienlijk groter wordt.

Panama City
In het noorden van Florida, aan de Golf van Mexico ligt Panama city. In eerste instantie zul je denken dat deze stad iets zuidelijker ligt, namelijk in het gelijknamige land Panama. Dat klopt; toch is er ook een Panama city in Florida. Deze stad aan de Golf van Mexico is bekend om hagelwitte stranden waardoor het kan rekenen op een grote toestroom toeristen. Het water hier is helder waardoor ook duikers hier graag komen. Dit wordt nog interessanter door het aanwezig zijn van koraalriffen en scheepswrakken. Panama City is een uitstekende plaats om tijdens je verblijf in Florida te logeren. Er zijn veel luxehotels en resorts waar je lekker in de watten gelegd zult worden. Veel van de activiteiten zijn in en op het water. Toch zijn er ook een aantal dingen die je aan land kunt doen. Zo kun je er prima ontspannen op één van de terrassen van de gezellige restaurants, waar vaak ook live muziek aanwezig is. Ook zijn er een aantal gezellige bars. De stad is een uitstekende plek om lekker te ontspannen in het water of op het strand, in combinatie met een gezellig uitgaansleven. Buiten de stad zijn nog een aantal mooie natuurgebieden waar het ook goed toeven is.


Tallahassee
In het noorden van de staat Florida ligt de stad Tallahassee. Alhoewel het niet de voornaamste stad is in deze staat waar je als toerist naartoe zult reizen, is dit toch de hoofdstad van Florida. De stad is mooi gesitueerd op een reeks glooiende heuvels. Daarmee is dit ook één van de weinige heuvelachtige gebieden die er in de staat Florida te vinden zijn. Reeds tussen de zesde en zevende eeuw werd het huidige Tallahassee bewoond door indianen. Al in de eerste helft van de zestiende eeuw waren hier Europeanen te vinden. Ook Tallahassee is een stad met een rijke geschiedenis. Zo kom je meer te weten over de tijd van de slaven. In de meer recente geschiedenis heeft de stad een doorslaggevende rol gespeeld bij de presidentsverkiezingen in staat Florida. Door de rijke geschiedenis is de stad tegenwoordig een plek waar traditie hoog in het vaandel staat. Naast de boeiende geschiedenis zijn er ook nog een aantal andere bezienswaardigheden, zoals het ‘Museum of Art’, Florida State Capitol, old Capitol en de ‘San Luis Archeological Site’. Liefhebbers van auto’s kunnen hun hart ophalen in het ‘Tallahassee Antique Car Museum’.

Aanbod vastgoed Florida
Met de maandelijkse nieuwsbrief willen we u graag op de hoogte houden van de ontwikkelingen.
Het aanbod is verdeeld over heel Florida

[wp_cpl_sc cat_id=20 list_num=40 show_date=false css_theme=0 sort_order=desc optional_excerpt=true]

Hier vindt u een gedeelte van het actuele aanbod, bestaande woningen, bouwkavels en nieuwbouw ontwikkelingen. Het aanbod wijzigt wekelijks, deze wijzigingen vindt u terug in de nieuwsbrief, deze sturen we een paar keer per jaar. De vele aanbiedingen die we ontvangen kunnen we niet allemaal plaatsen op de website en worden per email en post op verzoek toegezonden.

Uw zoekvraag of informatie verzoek zien wij graag tegemoet.